Protegir Muntanyans II de la seva urbanització 

La Plataforma Salvem els Muntanyans que hem ajudat a crear de moment ha aconseguit frenar als tribunals la urbanització del darrer tram del seu entorn sense edificar. Malauradament, els carrers i un canal s’hi varen construir i ara és feina de tothom enretirar-los per a connectar l’espai natural amb els espais agrícoles i forestals protegits de l’interior. Treballs com organitzar events per recol·lectar diners per a pagar l’advocat esdevenen cabdals per a la conservació d’aquest espai natural.

 

Camp dunar experimental 

A la platja de la Paella, amb la Regidoria de Platges i Medi Ambient de Torredembarra i amb el suport de la Fundación Biodiversidad dins del seu programa “Voluntariado y playas” hem engegat el primer d’una sèrie de camps dunars experimentals en parts no usades d’aquesta gran platja urbana. Des del març de 2012 tenim una parcel·la de 1.800m2 on hem recreat 116 dunes (98 microdunes i 18 dunes de baixa alçada) on estem realitzant 30 experiments botànics.

 

Projecte Onagra:

És una planta invasora procedent d'Estats Units i Canadà que ha arrelat al litoral espanyol, GEPEC la va detectar als MUntanyans. Es una especie bioinvasora, molt nociva per a el ecosistema autócton.La seva presència pot acabar amb altres varietats úniques a la zona, tant vegetals com animals. Posa en risc  totes les especies de les dunes com poden ser: lliris de mar, timons marins, campanetes de mar ...Gràcies al GEPEC i al voluntariat s'ha aconsseguit controlar, però encara queda molt per fer fins a la seva total extinció.

Hem extret més de 50.000 peus d'aquesta bonica però exòtica i invasora planta americana. Intentem fer-ho intel·ligentment i de manera que el nostre treball pugui ser útil en el futur també per a altres espais naturals i futures generacions. Pero necessitem moltes mans no nomeś per a controlar aquesta i altres espècies (acaben d'entrar gazànies, encara sobreviuen peus de dits de bruixa, etc.), sinó a fer treballs de manteniment en aquesta lluita, alhora que volem treballar a nivell dels veïns per a que no usin plantes al·lòctones als seus jardins i torretes.